Archív 2016/2017

Celoslovenská súťaž „Hovorme o jedle“


Každoročne v októbri  prebieha na Slovensku súťažno-vzdelávacie aktivita s názvom „Hovorme o jedle“. Cieľom tejto aktivity je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí, mládeže a dospelých pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie, povedomia o význame potravín pri podpore regionálneho rozvoja, zamestnanosti a ochrane životného prostredia.

Počas tohto týždňa sú vyhlásené denné témy so zameraním na potraviny a výživu.

Úlohou žiakov a učiteľov základných škôl je vymyslieť a zrealizovať rôzne aktivity v rámci školy k stanoveným denným témam. Následne zo zrealizovaných aktivít k vybranej dennej téme pripraviť súťažný príspevok.

Tento rok sa do súťaže zapojila aj naša škola. Žiaci písali literárne eseje na tému „Prečo jem slovenské potraviny“. Tvorili výtvarné práce na témy: chlieb, pečivo, mlieko, ovocie, zelenina, mäso. V rámci prírodovedného krúžku sa naučili z čoho sa skladá a ako sa pripravuje chlieb, maslo, syr.

Najlepšie práce získali diplom a boli odoslané na posúdenie odbornej porote do Bratislavy. V konkurencii škôl z celého Slovenska bola, v II. kategórii 7.-9. ročník, ocenená literárna práca žiačky Michaely Synákovej /8.B/.  Cenu a diplom si prevzala na slávnostnom vyhlásení výsledkov v Bratislave.